Monday, July 1, 2013

Ψαράκια στο βυθό- Swimming fishes cookies

Έτσι μουντά όπως περνούσε η Κυριακή, μάς πήρε η Λητώ και μας είπε να περάσουμε το βραδάκι από το σπίτι τους, μιας και γιόρταζε. Αγίων Πάντων, γαρ. Ευκαιρία για να ανάψει ο φούρνος και να δουλέψει η φαντασία, να ξυπνήσει και η όρεξη που έχει πέσει σε... νάρκη όχι χειμερινή αλλά διαρκείας. Είχα βρει από καιρό μια συνταγή για ζελέ επικάλυψης, αυτό το διάφανο πράγμα που βάζουν συχνά πάνω από τις τούρτες, και τρωγόμουν να το δοκιμάσω. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω μπισκοτάκια με μία καλοκαιρινή διακόσμηση: ψαράκια στο βυθό. Θέλει αρκετή ώρα, τόσο για να πήξει καλά το ζελέ και πριν μπει στα μπισκότα και μετά, αλλά και για να στεγνώσει το icing στο περίγραμμα.

 
Η συνταγή για τα μπισκότα είναι από τις Συνταγές της παρέας (περισσότερα εδώ). Την έχω ξανακάνει και τα μπισκοτάκια βγαίνουν πολύ νόστιμα, αυτή τη φορά πώς μου ήρθε κι έβαλα ένα μέτριο αυγό μόνο με αποτέλεσμα να βγουν πολύ σκληρά- εύγευστα ωστόσο. Η σνταγή για το ζελέ επικάλυψης είναι επίσης από τις Συνταγές της παρέας (περισσότερα εδώ), τα ψαράκια είναι από ζαχαρόπαστα που μου είχε μείνει από άλλη φορά. Μοιάζουν κάπως και με τα καρώ της τράπουλας, οπότε ίσως αξίζει να σερβιριστούν πάνω σε μία... τσόχα :-)
 
 
Ο βυθός είναι από τρούφα και το περίγραμμα σκέτη άχνη με νερό. Οι φωτογραφίες κάπως βιαστικές αλλά ως συνήθως είχαμε αργήσει.

 
 
Ξεκίνησα με το ζελέ που θέλει αρκετή ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια έφτιαξα τη ζύμη για τα μπισκότα, που επίσης θέλει μια ωρίτσα να σταθεί. Στο ενδιάμεσο έκοψα και ζωγράφισα τα ψαράκια και με τα τετράγωνα κουπάτ που είχα σχηματίσει τα μπισκότα έκοψα και μερικά δοκιμαστικά περιγράμματα από τη ζαχαρόπαστα. Μου φάνηκε πολύ χρονοβόρο και κουραστικό, τελικά η ιδέα με το γλάσο ήταν πιο απλή, πιο εύκολη και με καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν τα μπισκοτάκια κρύωσαν έκανα πρώτα το περίγραμμα και τα άφησα να στεγνώσουν, μετά κόλλησα με άχνη και νερό τα ψαράκια και την τρούφα και αφού είχαν όλα κάπως στεγνώσει έριξα το ζελέ. Θέλει μέτρο γιατί αν πέσει πολύ χύνεται απέξω. Την επόμενη φορά θα θυμηθώ να το χρωματίσω περισσότερο γιατί μέσα στο μπωλ έδειχνε πολύ έντονο μπλε αλλά πάνω στο κουλουράκι φαίνεται πιο αχνό.

 
 
Όσοι τα έφαγαν πάντως είπαν πως ήταν νόστιμα. Αν σκεφτεί κανείς και πόσο γρήγορα έγιναν όλα, πάλι καλά. Την επόμενη φορά καλύτερα...
 
 
 

No comments:

Post a Comment